Blog > Komentarze do wpisu
Waniliowe rożki

Jak tradycja na Śląsku Cieszyńskim nakazuje, na święta piecze się drobne ciasteczka. Mimo iż czas Bożego Narodzenia już minął, to dodaję kilka przepisów. W końcu te ciasteczka mogą skusić i w ciągu roku:) Oto jedne z moich ulubionych. Delikatne, rozpływające się w ustach waniliowe rożki. Przepis rodzinny, przekazywany z pokolenia na pokolenie.

wyspa smaku

 

Składniki:

  • 21dkg masła
  • 11dkg mielonych orzechów włoskich
  • 7dkg cukru pudru
  • 28dkg mąki

Dodatkowo:

  • cukier puder
  • c. waniliowy

Sposób wykonania:

Z podanych składników zagnieść ciasto, formować małe rożki. Rożki układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Piec w 180stopniach przez kilka minut- do zrumienienia. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Smacznego!

wyspa smaku

wyspa smaku

środa, 18 stycznia 2012, precelia
Tagi: orzechy

Polecane wpisy

kontakt: wyspa_smaku@wp.pl Chcesz schudnąć, to napisz prywatną wiadomość, lub "OK" pod dowolnym postem :) https://www.facebook.com/badzfitbybrzuszekznikl/ Przepisy na Wielkanoc
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne