Blog > Komentarze do wpisu
Pieczona pier¶ kurczaka ze szpinakiem

Ostatnio króluje u mnie szpinak, a to dlatego,że ostatnio zrobiłam go w ilo¶ci hurtowej:) To drugie moje podej¶cie do mięsa ze szpinakiem, tym razem pier¶ kurczaka jest pieczona.

wyspa smaku

Składniki:

  • 1 podwójna pier¶ kurczaka
  • 200g szpinaku
  • 100g fety
  • 2 łyżki ¶mietany
  • 1 łyżka masła
  • 2 z±bki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób wykonania:

Na patelni rozgrzać masło i wrzucić szpinak. Wszystko dusić aż do odparowania wody. Następnie dodać przeci¶nięty przez praskę czosnek i pokruszon± fetę. Wymieszać, doprawić pieprzem, a na koniec dodać ¶mietanę, dokładnie wymieszać.

W piersiach kurczaka zrobić kieszonki, oprószyć sol± i pieprzem. Do kieszonek włożyć szpinak, spi±ć wykałaczkami. Mięso posmarować olejem i piec w temperaturze 200 stopni przez 30minut.

Smacznego!

wyspa smaku

wtorek, 29 maja 2012, precelia

Komentarze
2012/05/31 08:13:05
a czy pier¶ z kurczaka trzeba wcze¶niej trochę rozbić? czy wystarczy tylko umyć i zrobić kieszonki?
-
2012/05/31 10:30:45
Wystarczy tylko umyć, zrobić kieszonkę i nadziać:) Z góry oprószyć sol± i pieprzem i natrzeć olejem.
kontakt: wyspa_smaku@wp.pl
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne