Blog > Komentarze do wpisu
Duszona pier¶ z kurczaka w sosie czosnkowym

Mój domowy sprawdzony przepis. Polecam!

wyspa smaku

Składniki:

  • 1 podwójna pier¶ z kurczaka
  • 4 z±bki czosnku
  • 0,5l bulionu
  • m±ka
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób wykonania:

Pier¶ z kurczaka podzielić na plastry, lekko rozklepać. Oprószyć sol±, pieprzem. Czosnek przecisn±ć przez praskę i rozsmarować na mięsie. Następnie każdy kawałek mięsa obtoczyć w m±ce. Obsmażyć z obu stron na oleju. Następnie podlać bulionem i dusić około 20 minut. Sos powinien sam się zagę¶cić m±k± z mięsa. Je¶li będzie za rzadki można delikatnie zagę¶cić zawiesin± z wody i m±ki.

Smacznego!

wyspa smaku

czwartek, 28 marca 2013, precelia

Polecane wpisy

kontakt: wyspa_smaku@wp.pl Przepisy na Wielkanoc
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne