Blog > Komentarze do wpisu
Ciasto Prince-Polo

Przepis na to ciasto dostałam od koleżanki. Jest bardzo pyszne.

wyspa smaku

Składniki:

Biszkopt:

  • 1szkl mąki
  • 1szkl cukru
  • 5 jaj
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki octu

Krem budyniowy:

  • 0,75l mleka
  • 1,5 opakowania budyniu
  • cukier - jeśli budyń jest bez cukru
  • masło

Dodatkowo:

  • powidła śliwkowe
  • herbatniki
  • rum
  • 2 Price-Pola XXL

Sposób wykonania:

Biszkopt: białka ubić na sztywno, utrwalić na koniec wsypując cukier. W drugiej miseczce wymieszać żółtka razem z proszkiem do pieczenia i octem (powstanie pianka). Białka wymieszać delikatnie razem z masą żółtkową oraz przesianą mąką. Piec w 180 stopniach na złoty kolor. Ostudzony biszkopt przekroić na pół.

Krem budyniowy: Budyń przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, powoli dodawać po łyżce budyniu.

Przełożenie: Połowa biszkoptu-1/2 powideł śliwkowych-1/3 masy budyniowej- herbatniki namoczone w rumie- 1/3 masy budyniowej- połowa biszkoptu- reszta powideł-1/3 masy budyniowej- 2 pokruszone Prince-Pola.

Smacznego!

wyspa smaku

niedziela, 16 marca 2014, precelia

Polecane wpisy

Komentarze
2014/03/16 15:43:29
bardzo pysznie wygląda!
kontakt: wyspa_smaku@wp.pl Chcesz schudnąć, to napisz prywatną wiadomość, lub "OK" pod dowolnym postem :) https://www.facebook.com/badzfitbybrzuszekznikl/ Przepisy na Wielkanoc
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne