Blog > Komentarze do wpisu
Schab po sztygarsku

Schab po sztygarsku to tradycyjna potrawa z kuchni śląskiej.

wyspa smaku

Składniki:

  • 1kg schabu
  • kiełbasa śląska
  • pieprz, sól
  • czosnek granulowany
  • papryka czerwona
  • olej

Sposób wykonania:

Schab umyć. Cienkim nożem przez środek robimy nacięcie (tunel), tak by weszła do środka kiełbasa. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z wszystkich stron. Następnie schab należy podlać wodą lub bulionem i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. W trakcie pieczenia podlewać mięso sosem.

Smacznego!

wyspa smaku

niedziela, 23 marca 2014, precelia
Tagi: schab

Polecane wpisy

Komentarze
2014/03/24 11:17:05
Ale mi narobiłaś smaka tym schabem, chętnie bym zjadła taki smaczny kąsek :-)
kontakt: wyspa_smaku@wp.pl Chcesz schudnąć, to napisz prywatną wiadomość, lub "OK" pod dowolnym postem :) https://www.facebook.com/badzfitbybrzuszekznikl/ Przepisy na Wielkanoc
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne