Blog > Komentarze do wpisu
Papryka faszerowana mięsem i kuskusem

Sezon papryki w pełni, a więc i u mnie nie może jej zabraknąć:)

wyspa smaku

Składniki:

  • 3 papryki
  • 30dag mielonego
  • 1/2szkl kuskusu
  • 1/2 pęczka koperku
  • 5dag sera
  • sól, pieprz
  • papryka słodka

Sposób wykonania:

Papryki umyć, ściąć wierzch i usunąć gniazda nasienne. Kuskus przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Koperek posiekać, a ser zetrzeć na tarce.

Ostudzony kuskus, wymieszać z mielonym mięsem, koperkiem i przyprawami. Nadziać papryki, posypać wierzch serem tartym. Następnie przykryć odciętymi wierzchami i włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać trochę wodą i piec około pól godziny 180 stopniach.

Smacznego!

wyspa smaku

Warzywa psiankowate 2014

Faszerujemy 2014!

czwartek, 14 sierpnia 2014, precelia

Polecane wpisy

Komentarze
2014/08/14 12:57:54
Z kuskusem jeszcze nie próbowałam! Zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)
kontakt: wyspa_smaku@wp.pl Przepisy na Wielkanoc
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne