Blog > Komentarze do wpisu
Papryka nadziewana ryżesz i kabanosami z fetą

Uwielbiam lato, bo można się nacieszyć świeżymi faszerowanymi warzywami :)

wyspa smaku

 

Składniki:

  • 3 papryki
  • 3 kabanosy lub kiełbaski cienkie
  • cebula
  • 1/3szkl ryżu
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/3 sera feta
  • sól, pieprz
  • przyprawa -suszone pomidory z bazylią i czosnkiem niedźwiedzim
  • olej

Technika wykonania:

Ryż ugotować na sypko od wrzącej osolonej wody. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na złoty kolor na oleju. Kabanosy pokroić w krążki i podsmażyć razem z cebulą. Koperek posiekać. Fetę pokroić w drobną kostkę.

Wszystkie składniki wymieszać razem i doprawić.

Papryki umyć, ściąć wierzchy i usunąć gniazda nasienne. Papryki nadziać farszem, przykryć odciętymi wierzchami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać do połowy wodą lub bulionem. Piec około 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

wyspa smaku

wyspa smaku

wyspa smaku

Warzywa psiankowate 2014

czwartek, 21 sierpnia 2014, precelia
Tagi: papryka feta

Polecane wpisy

kontakt: wyspa_smaku@wp.pl Chcesz schudnąć, to napisz prywatną wiadomość, lub "OK" pod dowolnym postem :) https://www.facebook.com/badzfitbybrzuszekznikl/ Przepisy na Wielkanoc
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne