Blog > Komentarze do wpisu
Kotleciki rybno-ziemniaczane

Kotleciki są bardzo delikatne, bardzo smakują mojemu synkowi.

wyspa smaku

Składniki:

  • 400g ryby
  • 200g gotowanych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej

Technika wykonania:

Rybę włożyć do niewielkiej ilości wrzącej wody, gotować  około 10 minut. Odcedzić. Cebulę posiekać drobno, podsmażyć na złoty kolor na łyżce oleju. Szczypiorek posiekać.

W misie blendera umieścić ugotowaną rybę, rozgniecione ziemniaki, zrumienioną cebulę, jajko, 2 łyżki bułki tartej oraz przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać.  Dodać posiekany szczypiorek. Gdy masa będzie zbyt luźna dodać jeszcze trochę bułki tartej.

Formować okrągłe kotleciki. Panierować w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju.

Smacznego!

wyspa smaku

środa, 04 marca 2015, precelia
Tagi: ziemniaki ryba

Polecane wpisy

kontakt: wyspa_smaku@wp.pl Przepisy na Wielkanoc
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne