Blog > Komentarze do wpisu
Sakiewki z panierowanym kurczakiem

Fajna przekąska z wykorzystaniem kotleta z obiadu :)

IMG_00492

Składniki:

Naleśniki:

  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 niecała szklanka
  • 1 szczypta soli
  • 4 łyżki oleju rzepakowego

Dodatkowo na każdą sakiewkę:

  • 1 kawałek piersi z kurczaka w panierce (może być kotlet z obiadu)
  • 1 czubata łyżka startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

 Technika wykonania:

 W misce mieszamy jajko z dużą szczyptą soli, mlekiem, wodą, olejem i mąką, aż uzyskamy gładkie ciasto. Smażymy naleśniki bez używania dodatkowego oleju. na środku sakiewki układamy kurczaka pokrojonego w paseczki i posypujemy go startym żółtym serem oraz posiekaną natką. Zwijamy naleśnik w formę sakiewki i przekłuwamy 2 wykałaczkami, żeby naleśnik się nie rozwijał. Zapiekamy 10 minut w 180 stopniach (termoobieg).

 Smacznego!

Przepis pochodzi stąd

IMG_0048

IMG_0045

czwartek, 11 lutego 2016, precelia

Polecane wpisy

kontakt: wyspa_smaku@wp.pl Przepisy na Wielkanoc
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne