Blog > Komentarze do wpisu
Pier¶ z kurczaka zapiekana z pieczarkami

Ostatnio staram się mniej smażyć mięsa, a więcej dusić, piec czy grillować. Takie mięso jest szybkie w przygotowaniu i pyszne. Polecam!

IMG_0451

Składniki: (4porcje)

  • 1 podwójna pier¶ z kurczaka
  • 200g pieczarek
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • tymianek
  • 150g sera
  • 2 łyżki oleju

Technika wykonania:

Pier¶ z kurczaka podzielić na kotlety, lekko rozklepać. Oprószyć sol± i pieprzem.

Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilo¶ci oleju. Pieczarki opłukać,pokroić w kostkę, dodać do cebuli i dusić razem do momentu, gdy woda odparuje. Doprawić sol±, pieprzem i tymiankiem.

Na blaszce ułożyć plastry mięsa, na nich pieczarki, a wierzch posypać tartym serem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny.

Smacznego!

IMG_0448

czwartek, 14 kwietnia 2016, precelia

Polecane wpisy

kontakt: wyspa_smaku@wp.pl Przepisy na Wielkanoc
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne