Blog > Komentarze do wpisu
Kofty z indyka

Takie mięso bardzo lubią dzieci :)

IMG_0863

Składniki: (na około 10 koft)

  • 0,5 kg mięsa mielonego z indyka
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • szczypta soli
  • 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka majeranku
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
Technika wykonania:
Cebulę obrać, posiekać w dość drobną kostkę Mięso mielone wymieszać z cebulą i  musztardą. Doprawić. Z masy mielonej formować wałeczki i wbijać w nie patyczki do szaszłyków
 
Ja swoje kofty przygotowałam na grillu elektrycznym. Grillowałam je przez 15 minut.
Można je też smażyć na patelni zwykłej lub grillowej. Wówczas należy rozgrzać olej na patelni. Na rozgrzanej patelni kłaść delikatnie kofty. Smażyć na sporym ogniu aż się zrumienią .Zmniejszyć ogień do minimum i przewrócić kofty na drugą stronę. Przykrywamy (jeśli nie macie odpowiedniej pokrywki do patelni grillowej możecie użyć folii aluminiowej do przykrycia). Mięso trzymać na patelni jeszcze około 10-15 minut żeby doszło w środku. Co kilka minut zaglądamy do koft i w razie potrzeby przewracamy.

 Można podawać z dipem czosnkowym

Smacznego!
 
Przepis pochodzi stąd
 IMG_0868
 
IMG_0842
środa, 04 maja 2016, precelia

Polecane wpisy

kontakt: wyspa_smaku@wp.pl Chcesz schudnąć, to napisz prywatną wiadomość, lub "OK" pod dowolnym postem :) https://www.facebook.com/badzfitbybrzuszekznikl/ Przepisy na Wielkanoc
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne