Blog > Komentarze do wpisu
Młoda kapusta zasmażana

Taka kapusta to fantastyczny wiosenny dodatek do wielu dań, ja uwielbiam do schabowego z ziemniakami :)

 IMG_2146

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz

Technika wykonania:

Kapustę opłukać i poszatkować. Zalać wodą, tak by lekko podpływała, posolić i gotować, aż kapusta będzie miękka.

Sporządzić zasmażkę, w rondelku roztopić masło, dodać mąkę i smażyć chwilę, by zasmażka pozostała jasna,dodać wody z kapusty, rozprowadzić, by nie było grudek. Zasmażkę wlać do kapusty, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać posiekany koperek.

Podawać na ciepło.

Smacznego!

IMG_2139

IMG_2151

piątek, 10 czerwca 2016, precelia
Tagi: kapusta

Polecane wpisy

kontakt: wyspa_smaku@wp.pl Przepisy na Wielkanoc
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne